Instarin viestintäharjoittelija – Utelias ja idearikas visualisti

2 Min (319 sanat)
harjoittelupaikka, instar, työnantajakuva, Työnantajarändäys,

Olen Anni, Instar Suomen ensimmäinen viestintäharjoittelija! Aion seuraavaksi kertoa hieman itsestäni; mistä tulen ja minkä takia Instar houkutteli minua työnantajana.

Työhakemuksissa ja ansioluettelossani kuvailen usein itseäni uteliaaksi ideoijaksi. Uteliaisuus vie minua jatkuvasti uusiin paikkoihin, harrastuksiin ja mahdollisuuksiin. Ideointi taas pitää minut avoimena kaikille villeimmillekin päässä vieraileville ajatuksille – harvoin kuitenkaan toteutan niitä hurjimpia.

Olen kotoisin Itä-Suomesta, tarkemmin Joensuusta, ja saatan alkaa kotikaupungistani puhuttaessa vääntää paksua pohjoiskarjalan murretta. Olen todella kotipaikkakuntaylpeä ja perhe on minulle tärkeä, joten ikävöin itäsuomen metsiin usein. Lukion välivuoden jälkeen päädyin sattumalta opiskelemaan Tampereen yliopistoon ja löysin Tampereesta itselleni kodin ja viestinnästä itselleni sopivan alan. Viestinnän opiskelussa parasta on ollut se, että se on tietyllä tapaa yleispätevä ala – kaikki liittyy jollakin tavalla viestintään. Sen vuoksi on ollut helppoa nauttia akateemisesta vapaudesta ja opiskella kaikkea itseä kiinnostavaa, viimeisimpänä markkinointia, työhyvinvointia ja henkilöstöjohtamista, joiden parissa halusin myös harjoittelussa päästä työskentelemään.

Opintojeni lisäksi kalenteriini on mahtunut myös ainejärjestötoiminta tutoroinnin, hallitustoiminnan ja ainejärjestölehden päätoimittajuuden muodossa. Opintojen ohella järjestötoiminta ja erilaisiin tapahtumiin osallistuminen ovatkin antaneet minulle eniten käytännön työelämävalmiuksia ja tärkeitä ammatillista identiteettiä vahvistavia kokemuksia. Vapaa-ajallani harrastan monipuolisesti liikuntaa sekä taidetta ja luovaa kirjoittamista. Harvoin myöskään kieltäydyn illanistujaisista ystävien kanssa. Vasta viidentenä opiskeluvuotenani ymmärsin, että haluan yhdistää luovaa puoltani tulevaisuuden työhöni ja kiinnostuinkin visuaalisesta viestinnästä sekä sisällöntuotannosta. Kiinnostavimmat sisällöt syntyvät kuitenkin kokonaisuutena houkuttelevasta ulkoasusta sekä kompaktista, informatiivisesta ja leikittelevästä tekstistä.

Olen aina halunnut tehdä työtä ympäristössä, jossa työnantaja huolehtii aidosti työntekijöistään – on valmis kuuntelemaan ja räätälöimään työnkuvaa myös työntekijän omien kiinnostusten mukaan. Instarin sisällöntuottajan harjoittelijahaussa korostettiin minulle tärkeää luovuutta sekä vapautta toteuttaa annettuja työtehtäviä omien vahvuuksien mukaan. Lisäksi minulle on tärkeää, että työnantaja on vastuullinen ja tekee oikeasti merkityksellistä työtä. Työnantajabrändäyksestä viestiminen, sen kehittäminen ja ylläpitäminen ovat oikeasti merkityksellisiä asioita jokaisen yrityksen ja organisaation toiminnan sekä nykyisten että tulevaisuuden työntekijöiden työhyvinvoinnin kannalta.

Mikäli sinulle heräsi kysymyksiä työnantajabrändäykseen liittyen, niin laita ihmeessä sähköpostia osoitteeseen Anni.piiroinen@instar.fi ja keskustellaan lisää!

Käy tutustumassa myös muihin Instarin artikkeleihin:

Miten työnantajan imagon vetovoimaisuutta mitataan?

Kuka karttaa nuoria? – Nuorten työntekijöiden palkkaamisesta

Seuraa meitä somessa!

LinkedIn | Instagram | Facebook